Wanneer bellen Wij zijn dag en nacht bereikbaar

Wanneer bellen Wij zijn dag en nacht bereikbaar op 06 - 12 79 73 42

Je mag onder onze leiding bevallen tussen 37 en 42 weken. Rond 34 weken hebben we een gesprek waarin wij jullie vertellen wanneer jullie kunnen bellen en vragen wat jullie wensen zijn rondom de bevalling.

Mocht je voor 37 weken vruchtwater verliezen of weeën krijgen, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met de dienstdoende verloskundige.

Onderstaande adviezen zijn algemene adviezen die gelden vanaf 37 weken zwangerschap.

Weeën
De meeste bevallingen, ongeveer 90%, starten met weeën. Zeker bij een eerste kindje kan je twijfelen of het echt weeën zijn die je voelt. Probeer zo lang mogelijk afleiding te zoeken of te slapen. Soms zakken weeën af om later weer op te bouwen. Echte weeën herken je aan de regelmaat. Tijdens de bevalling zullen de weeën steeds korter op elkaar komen.

Bij een 1e kindje bel je ons als je een uur lang weeën om de 3-4 minuten hebt. Omdat de bevalling bij een 2e of volgend kind sneller kan gaan, bel je eerder, namelijk als de weeën om de 5 minuten komen.

Vruchtwater
In ongeveer 10% van de bevallingen start de bevalling met het breken van de vliezen. Is het vruchtwater groen of bruin van kleur of is het hoofdje van de baby nog niet ingedaald, bel ons dan altijd direct. Is het vruchtwater helder en is het hoofdje ingedaald, bel ons dan tussen 9.00 uur en 21.00 uur.

Bloedverlies
Een beetje bloedverlies tijdens de bevalling is normaal. Door veranderingen van de baarmoedermond tijdens de ontsluiting kan er een bloedvaatje knappen. Is het bloedverlies meer dan een menstruatie of blijft het bloed stromen, bel ons dan direct.

Ongerust of vragen?
Een bevalling is altijd spannend. Elke bevalling is ook weer anders, waardoor we jullie niet hèt moment waarop je moet bellen kunnen geven. Ben je ongerust of wil je graag iets met ons overleggen, kan je ons altijd bellen.

Afbeelding