Voeding

Voeding

De eerste 4 maanden is jullie kind volledig aangewezen op melkvoeding. Tijdens de zwangerschap wordt vaak al de keuze gemaakt of je borst- of flesvoeding wil gaan geven. Het is een belangrijke keuze die je samen met je partner zal maken. Geef bij twijfel borstvoeding een kans, stoppen kan op elk moment. Uiteraard kunnen wij tijdens de controles meer uitleg geven en vragen beantwoorden. Twijfel je over het geven van borstvoeding of wil je graag uitgebreide informatie over borstvoeding, dan is een borstvoedingscursus wellicht iets voor jou.

Afbeelding
Uitgebreide informatie over voeding

Informatie voeding

Borstvoeding
Borstvoeding heeft zowel voor jou als moeder als voor jullie kind een aantal voordelen. Het helpt jou in het herstel na de bevalling. De baarmoeder zal sneller weer naar zijn oorspronkelijke omvang terugkeren en dit beperkt het bloedverlies. Indien je kiest om langer borstvoeding te geven, verkleint het ook de kans op borst en eierstokkanker. Voor jullie kind heeft borstvoeding het voordeel dat het de eerste zes weken na de bevalling antistoffen bevat en het licht verteerbaar is. Indien je langer dan een jaar borstvoeding geeft, kan het de kans op allergieën verkleinen. Het geven van borstvoeding is een natuurlijk proces, maar wel een proces dat moeder en kind zich eigen moeten maken. Bereid je daarom goed voor op het geven van borstvoeding door middel van een cursus of het lezen van informatie over het geven van borstvoeding. Indien je borstvoeding wil geven hoef je voor de bevalling nog niets aan te schaffen, een goed passende voedingsbeha kan je het best pas kopen nadat de stuwing voorbij is

 
 

Flesvoeding
Als je geen borstvoeding wil of kan geven, haal dan voor de bevalling flesvoeding en flesjes in huis. Kies het merk flesvoeding dat jullie voorkeur heeft. Het huidige advies is om te starten met de standaard voeding, ongeacht of er allergieën in de familie voorkomen.