Voorbereiding bij Verde

Voorbereiding bij Verde

Een goede voorbereiding is het halve werk. Vooral het verkrijgen van de juiste informatie en een reëel beeld over wat je kan verwachten van een bevalling, het ouderschap of het geven van borstvoeding is heel waardevol.Binnen Verde bieden wij verschillende avonden aan.

Voorbereiding op de bevalling:
Je wil graag goed voorbereid de bevalling in gaan, want wat kan je nou verwachten? Er is zo veel aanbod qua cursussen dat je niet meer weet wat je moet kiezen.

Een praktische voorbereiding, met de juiste informatie, door je eigen verloskundigen. Wij vertellen jullie onder andere wat er tijdens een bevalling in je lichaam gebeurt, welke fases een bevalling kent en hoe je je kan voorbereiden. Na deze avond hebben jullie een reëel beeld over hoe een bevalling verloopt, wat er gebeurt als een bevalling anders dan verwacht gaat en beschikken jullie over de benodigde informatie om tijdens het bevallingsgesprek, op de controle rond 34 weken, samen door te spreken wat jullie wensen voor de aankomende bevalling zijn.

Voorbereiding op het ouderschap:
Je hebt de bevalling achter de rug en nu zou het grote genieten moeten beginnen. Maar is dat een reëel beeld van de eerste periode met jullie kindje? Wat doet de komst van de baby met jullie?

Veel aanstaande ouders bereiden zich heel goed voor op de bevalling. Maar daarna begint het eigenlijk pas echt. In deze avond bespreken wij wat je kan verwachten van de kraamtijd, wat normaal gedrag is van de baby en tips bij problemen.Daarnaast hebben we als zeer waardevolle aanvulling tijdens deze avond de kinder EHBO. Na deze avond zijn jullie onder andere bewust van de veranderingen die het krijgen van een kindje met zich mee brengt, weten jullie wat normaal is qua voeding, slapen en huilen voor een pasgeboren baby en weten jullie te handelen als jullie kind in nood is.

Borstvoedingscursus:
Deze cursus van 2 avonden geeft jullie de informatie die je nodig hebt als je graag borstvoeding wil geven of juist nog twijfelt over het geven van borstvoeding. Yvonne de Bruijn heeft jarenlange ervaring als lactatiekundige en met het geven van deze cursus. Yvonne is praktisch, meedenkend en haar cursus is erg waardevol als je de borstvoeding een goede start wil geven.

Zie hier de tarieven