Kraambed

Kraambed

De 1e zes weken na de bevalling zijn we bij zorgen altijd voor jullie bereikbaar

Tijdens de kraamperiode komen wij de eerste 8-10 dagen een aantal keren bij jullie thuis langs. Samen met de kraamverzorgende proberen wij jullie als gezin de beste start te geven. Dagelijks zal de Kraamzorg bij jullie aanwezig zijn voor de medische controles en ondersteuning bij de voeding en verzorging van jullie pasgeboren kind. Indien er bijzonderheden zijn zal de kraamverzorgende contact met ons opnemen, zodat we samen een passend beleid kunnen opstellen om problemen te ondervangen. Kraamzorg is belangrijk om dreigende problemen snel te kunnen signaleren. Schrijf je daarom voor 12 weken zwangerschap voor kraamzorg in.

Tijdens onze visites bespreken we hoe jullie de bevalling hebben ervaren en kunnen we, ook als wij de bevalling niet hebben begeleid, jullie vragen hierover beantwoorden. Wij zijn verantwoordelijk voor moeder en kind en het beleid rondom de voeding. Tussen de 4e en 8e dag na de bevalling verrichten wij, indien gewenst, ook de hielprik. Lees hier de informatie over de hielprik.

De gehoortest wordt uitgevoerd via het CJG binnen 1 tot 3 weken na de bevalling. Hiervoor ontvangen jullie per post een uitnodiging. Lees hier de informatie over de gehoortest.

Afbeelding