Zwanger! En nu? Wat spannend, je bent zwanger!

Zwanger! En nu? Wat spannend, je bent zwanger!

Je menstruatie is uitgebleven en je hebt een test gedaan; ZWANGER! Vol ongeloof staar je naar de test die zegt dat je zwanger bent. Maar wat nu?

Maak snel een afspraak bij onze praktijk. Dit kan, zonder verwijzing van de huisarts, via ons aanmeldformulier of door contact op te nemen met de assistente. Wij kunnen jouw eerste vragen beantwoorden en plannen de controle met de belangrijke 1e echo (rond 8 weken) en intake.

Na de intake en de termijnecho, tussen de 10e en 12e week van de zwangerschap, kom je elke vier weken op controle. Later in de zwangerschap zal je vaker door ons worden gezien. Vanaf 36 weken kom je zelfs wekelijks op controle. Bij elke controle meten wij je bloeddruk, beoordelen wij de groei van je buik en luisteren wij naar het hartje van jullie baby. Ook is er elke controle voldoende ruimte om vragen te stellen of jullie zorgen te bespreken.

Elke woensdagavond hebben wij hartjesspreekuur van 18.30 uur tot 19.00 uur. Ben je tussen de 12 en 24 weken zwanger, ben je van harte welkom om naar het hartje van de baby te komen luisteren. Dit spreekuur is niet bedoeld voor lichamelijke klachten en bijzonderheden. Hiervoor kan je ons altijd bellen en plannen wij zo nodig een afspraak in op het reguliere spreekuur waar we meer tijd voor je hebben.

Afbeelding