Wat te regelen?

Wat te regelen?

Moeders voor Moeders
Moeders voor Moeders is een organisatie die urine inzamelt van zwangere vrouwen tussen de 6e en 16e week van de zwangerschap. In de eerste weken van de zwangerschap bevat de urine een hoge concentratie hCG hormoon. Van dit hormoon maakt Moeders voor Moeders medicijnen die de eisprong opwekken voor vrouwen die niet spontaan zwanger kunnen worden. Aanmelden kan via www.moedersvoormoeders.nl of bel Hanneke Beijersbergen 015-3698263.

Kraamzorg
Ook is het belangrijk om voor de 12e week van de zwangerschap de Kraamzorg aan te vragen. Kraamzorg ondersteunt jullie tijdens de eerste 8 tot 10 dagen thuis bij de verzorging van jullie pasgeboren kind en verricht elke dag de medische controles.

Erkenning van het ongeboren kind
Alleen als jullie niet getrouwd zijn of geen geregistreerd partnerschap hebben, is erkenning nodig. Het advies is om de erkenning voor 24 weken zwangerschap te regelen bij de gemeente.

Verlof aanvragen
Via je werkgever vraag je het zwangerschapsverlof aan. Vaak vraagt je werkgever om een zwangerschapsverklaring. Deze verklaring kunnen wij afgeven na het vaststellen van de uitgerekende datum.

Mocht je zzp’er zijn kan je via het UWV de ZEZ aanvragen. Hierdoor heb je recht op een uitkering van het minimumloon over het gemiddeld aantal uren dat je werkt.

https://www.uwv.nl/particulieren/zwanger-adoptie-pleegzorg/zwanger-en-zelfstandige/zwanger-en-zelfstandige-zez/index.aspx

Afbeelding